Jsou internetové seznamky skutečně spolehlivé?

My lidé patříme k monogamnímu živočišnému druhu, což znamená, že si hledáme jednoho partnera na celý zbytek života. Ovšem ačkoliv by se to vzhledem k velkému počtu lidí nemuselo zdát, mnoho z nás má problémy najít někoho, s kým bychom si skutečně sedli.

 

Není tedy divu, že zkoušíme nejrůznější metody, a často využíváme i moderních technologií. Jedním z posledních výkřiků v tomto oboru jsou internetové seznamky. Ty fungují tak, že vás po vyplnění dotazníku dají dohromady s někým, jejichž odpovědi se nejvíce podobají těm vašim, případně odpovídá tomu, co jste v dotazníku uvedli.

 

princip online seznamky

 

V následující fázi si můžete začít psát před některou z chatovacích aplikací a zjistit, zda se k sobě povahově skutečně hodíte. Opravdu máte stejné zájmy, nebo udělal algoritmus chybu? Je na vás, abyste to vše zjistili. Pokud jste pak jeden druhému sympatičtí, můžete se dohodnout na osobním setkání. Zde uvidíte, zda to mezi vámi skutečně zajiskří. A pokud ano, máte vyhráno. Nezbývá než vám popřát hodně štěstí do společného života. Zní to jednoduše, avšak mnoho lidí si neuvědomuje, že i zde existují určitá rizika, a to ve všech částech celého procesu.

 

dva mobily se srdci

 

V první řadě zde dáváte své osobní údaje a souhlas s jejich použitím. To obvykle není zrovna dobrý nápad, z pochopitelných důvodů. Měli bychom tedy být opatrní, co vše na sebe prozradíme. To samozřejmě platí i ve směru k našemu vybranému partnerovi. Koneckonců, nikdy nemůžeme vědět, kdo sedí na druhé straně monitoru, a zda je vůbec tím, za koho se vydává. Právě seznamky totiž bývají častým lovištěm různých podezřelých typů.

 

Je jasné, že opatrní musíme být i při osobním setkání, pokud na něj dojde. Během prvních několika schůzek je dobré držet se hojně navštěvovaných veřejných míst. Ačkoliv totiž můžeme toužit po romantice o samotě, je potřeba přiznat, že naše bezpečnost je přednější. A to je něco, co bychom měli mít na paměti neustále.